Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНА ФОТОМОНОГРАФИЈА „НОВИ САД“ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовали су промоцији монографије Нови Сад која је настала уз подршку Градске управе за културу у издању издавачке куће „Студио Бечкерек“. Богато илустрована фотомонографија на 186 страна у којој је сликом и речју представљен Нови Сад са свим својим лепотама и вредностима, штампана је на српском, енглеском, руском и немачком језику у тиражу од 2000 примерака уз текстове и фотографије реномираних аутора.

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић поздравио је присутне  у име градоначелника Милоша Вучевића и том приликом рекао да је циљ овог пројекта био да прикаже Нови Сад на занимљив, специфичан и креативан начин.

- Осамдесетак тема које су обрађене на најразличитије начине кроз мноштво прелепих фотографија, од историје и привреде, преко културе и архитектуре, па све до моде и знаменитих личности, ниједног читаоца неће оставити равнодушним – рекао је Александар Петровић и захвалио свима који су безрезервно уложили труд да ова монографија угледа светлост дана.

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић је рекао да је Градска управа за културу препознала значај издавања свеобухватне монографије о историји Новога Сада попут ове.

-Поласкан сам чињеницом да је у овој изузетној фотомонографији највећа пажња посвећена култури, културној историји града и свим установама културе, што јасно показује значај овог пројекта за кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године- рекао је Вања Вученовић.

Директорица издавачке куће „Студио Бечкерек“ и уредница монографије Нови Сад Дуга Радованов захвалила је Градској управи за културу на подршци, као и свим ауторима, фотографима, дизајнерима, лекторима, преводиоцима, штампарима, саветницима и свим стручним сарадницима који су својим знањем и залагањем заслужни за изглед и садржај монографије.

-Ова монографија је јединствен случај да је на стварању једног издавачког подухвата учествовало толико аутора. Чак 48 реномираних мајстора писане речи и преко 30 фотографа,  дали су јединствену и фантастичну слику Новог Сада, као града узбудљиве и динамичне историје, непоновљиве традиције и широке и аутентичне културе- рекла је Дуга Радованов и додала да ће ова монографија бити позивница и за многобројне људе у свету да дођу и упознају се са свим лепотама Новог Сада који је ове године по први пут сврстан међу десет најлепших туристичких дестинација у Европи.

Нови Сад, 28. јануар 2016. године