Čitaj mi

PREDSTAVLJENA FOTOMONOGRAFIJA „NOVI SAD“ U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su promociji monografije Novi Sad koja je nastala uz podršku Gradske uprave za kulturu u izdanju izdavačke kuće „Studio Bečkerek“. Bogato ilustrovana fotomonografija na 186 strana u kojoj je slikom i rečju predstavlјen Novi Sad sa svim svojim lepotama i vrednostima, štampana je na srpskom, engleskom, ruskom i nemačkom jeziku u tiražu od 2000 primeraka uz tekstove i fotografije renomiranih autora.

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović pozdravio je prisutne  u ime gradonačelnika Miloša Vučevića i tom prilikom rekao da je cilј ovog projekta bio da prikaže Novi Sad na zanimlјiv, specifičan i kreativan način.

- Osamdesetak tema koje su obrađene na najrazličitije načine kroz mnoštvo prelepih fotografija, od istorije i privrede, preko kulture i arhitekture, pa sve do mode i znamenitih ličnosti, nijednog čitaoca neće ostaviti ravnodušnim – rekao je Aleksandar Petrović i zahvalio svima koji su bezrezervno uložili trud da ova monografija ugleda svetlost dana.

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović je rekao da je Gradska uprava za kulturu prepoznala značaj izdavanja sveobuhvatne monografije o istoriji Novoga Sada poput ove.

-Polaskan sam činjenicom da je u ovoj izuzetnoj fotomonografiji najveća pažnja posvećena kulturi, kulturnoj istoriji grada i svim ustanovama kulture, što jasno pokazuje značaj ovog projekta za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine- rekao je Vanja Vučenović.

Direktorica izdavačke kuće „Studio Bečkerek“ i urednica monografije Novi Sad Duga Radovanov zahvalila je Gradskoj upravi za kulturu na podršci, kao i svim autorima, fotografima, dizajnerima, lektorima, prevodiocima, štamparima, savetnicima i svim stručnim saradnicima koji su svojim znanjem i zalaganjem zaslužni za izgled i sadržaj monografije.

-Ova monografija je jedinstven slučaj da je na stvaranju jednog izdavačkog poduhvata učestvovalo toliko autora. Čak 48 renomiranih majstora pisane reči i preko 30 fotografa,  dali su jedinstvenu i fantastičnu sliku Novog Sada, kao grada uzbudlјive i dinamične istorije, neponovlјive tradicije i široke i autentične kulture- rekla je Duga Radovanov i dodala da će ova monografija biti pozivnica i za mnogobrojne lјude u svetu da dođu i upoznaju se sa svim lepotama Novog Sada koji je ove godine po prvi put svrstan među deset najlepih turističkih destinacija u Evropi.

 

Novi Sad, 28. januar 2016. godine