Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ „ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ“

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић и заменик градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовали су конференцији за новинаре на којој је представљен програм манифестације „Дечија недеља“ која ће бити одржана од 3. до 10. октобра 2016. године под слоганом „Нећу да бригам-хоћу да се играм“. Манифестацију организује Удружење „Живот као инспирација“ уз подршку Града Новог Сада.

- Град Нови Сад је и ове године определио средства за „Дечију недељу“ са циљем да се деци пружи могућност да изразе своје таленте и креативне способности кроз игру и дружењe, да се подигне квалитет живота деце и подстакне побољшање положаја деце у друштву, а сложна породица је најбољи ослонац за то - рекао је Тихомир Николић.

Координаторка пројекта Љиљана Маширевић је с поносом истакла да је и овогодишњи промотер „Дечије недеље“ наш истакнути атлетичар Михаил Дудаш што је од изузетног значаја за сву децу јер је од малих ногу неопходно да деца развијају и негују здраве стилове живота и исправан систем вредности.

- Када је реч о програму „Дечије недеље“ трудили смо се да наше активности буду свеобухватне од културних до спортских. Ту су и садржаји и програми за родитеље, активности усмерене на борбу против вршњачког насиља у школама и креативне радионице отвореног типа за наше најмлађе и многе друге. Предвиђени су и садржаји за особе са инвалидитетом у сарадњи са ШОСО „Милан Петровић“. Дружићемо се са нашим параолимпијцима који су ове године освојили бројне медаље. Активности нису сконцентрисане само у центру, него и на ширем подручју града, Ветернику и Футогу, а сви програми су потпуно бесплатни - рекла је Љиљана Маширевић.

Промотер "Дечије недеље" Михаил Дудаш је истакао да спорт негује праве вредности и усмерава децу на исправан пут.

- Данас деца много времена проводе играјући видео игрице, а све мање времена проводе на спортским теренима, зато бих истакао посебно задовољство што се АК „Војводина“ укључио и учествује у овој манифестацији - рекао је Михаил Дудаш.

Манифестација „Дечија недеља“ подразумева многе бесплатне школе спорта, тениса, кошарке, фудбала и веслања које имају за циљ да афирмишу дечије таленте. Програм ће се одвијати и у тржном центру „Биг“, а  берза књига је још једна активност која је предвиђена и ове године. Програм манифестације је објављен на сајту градa  www.novisad.rs.

Нови Сад, 30. септембар 2016. године