Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROGRAM „DEČIJE NEDELJE“

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i zamenik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su konferenciji za novinare na kojoj je predstavlјen program manifestacije „Dečija nedelјa“ koja će biti održana od 3. do 10. oktobra 2016. godine pod sloganom „Neću da brigam-hoću da se igram“. Manifestaciju organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada.

- Grad Novi Sad je i ove godine opredelio sredstva za „Dečiju nedelјu“ sa cilјem da se deci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, da se podigne kvalitet života dece i podstakne pobolјšanje položaja dece u društvu, a složna porodica je najbolјi oslonac za to - rekao je Tihomir Nikolić.

Koordinatorka projekta Ljilјana Maširević je s ponosom istakla da je i ovogodišnji promoter „Dečije nedelјe“ naš istaknuti atletičar Mihail Dudaš što je od izuzetnog značaja za svu decu jer je od malih nogu neophodno da deca razvijaju i neguju zdrave stilove života i ispravan sistem vrednosti.

- Kada je reč o programu „Dečije nedelјe“ trudili smo se da naše aktivnosti budu sveobuhvatne od kulturnih do sportskih. Tu su i sadržaji i programi za roditelјe, aktivnosti usmerene na borbu protiv vršnjačkog nasilјa u školama i kreativne radionice otvorenog tipa za naše najmlađe i mnoge druge. Predviđeni su i sadržaji za osobe sa invaliditetom u saradnji sa ŠOSO „Milan Petrović“. Družićemo se sa našim paraolimpijcima koji su ove godine osvojili brojne medalјe. Aktivnosti nisu skoncentrisane samo u centru, nego i na širem području grada, Veterniku i Futogu, a svi programi su potpuno besplatni - rekla je Ljilјana Maširević.

Promoter "Dečije nedelјe" Mihail Dudaš je istakao da sport neguje prave vrednosti i usmerava decu na ispravan put.

- Danas deca mnogo vremena provode igrajući video igrice, a sve manje vremena provode na sportskim terenima, zato bih istakao posebno zadovolјstvo što se AK „Vojvodina“ uklјučio i učestvuje u ovoj manifestaciji - rekao je Mihail Dudaš.

Manifestacija „Dečija nedelјa“ podrazumeva mnoge besplatne škole sporta, tenisa, košarke, fudbala i veslanja koje imaju za cilј da afirmišu dečije talente. Program će se odvijati i u tržnom centru „Big“, a  berza knjiga je još jedna aktivnost koja je predviđena i ove godine. Program manifestacije je objavlјen na sajtu grada  www.novisad.rs.

Novi Sad, 30. septembar 2016. godine