Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНО ПЕТ НОВИХ АУТОБУСА ЈГСП „НОВИ САД“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно jе са генералним директором „Икарбуса“ Александром Вићентићем, в.д. директора ЈГСП „Нови Сад“ Миланом Станивуковићем и в.д. начелника Градске управе за саобраћај и путеве Викторијом Пауновић обишао возни парк ЈГСП „Нови Сад“ који је постао богатији за пет нових „Икарбус“ соло аутобуса.

- Мени је посебно драго да су купљени аутобуси домаћег произвођача, јер је то нешто што је најављено у претходном периоду - да ће се поклонити пажња обнови возног парка и подржати домаћа производња аутобуса. ЈГСП „Нови Сад“ је купило пет нових аутобуса и важно је да наставимо да улажемо у возни парк који годинама није обнављан. За ту намену смо издвојили из буџета 90 милиона динара, а уговорена вредност је била 77.565.000 динара без ПДВ. На нивоу Града смо донели одлуку да је боља стратегија обнове, него да се фаворизује систем Бус-плуса на један недовољно дефинисан начин. У току је и јавна набавка за шест нископодних аутобуса са погоном на дизел гориво, опремљених механичком рампом – рекао је градоначелник Вучевић и истакао да је ЈГСП „Нови Сад“ свакако лидер у градском превозу међу локалним самоуправама у Србији.

В.д. начелника Градске управе за саобраћај и путеве Викторија Пауновић подржала је менаџмент ЈГСП „Нови Сад“ који  успева да оствари своју сврху пословања, а то је квалитетан и поуздан превоз грађана. Директор „Икарбуса“ Алексадар Вићентић рекао је да је „Икарбус“  након дугог низа година имао прилику да испоручује аутобусе Новом Саду захваљујући томе што су Град Нови Сад и градско саобраћајно предузеће препознали потребу да се помогне домаћа производња.

Нови аутобуси су са троје врата, климатизовани, опремљени тапацираним седиштима и електронским дисплејевима, а имају и уграђене платформе за олакшан улазак особама са инвалидитетом. Запослени у ЈГСП „Нови Сад“ су ове године започели и рекаросирање у сопственој режији, тако да ће и на тај начин бити обновљен возни парк.

Нови Сад, 9. април 2015. године