Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА УДРУЖЕЊА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је конференцији за новинаре на којој су представљени резултати рада у 2013. удружења „Форум младих са инвалидитетом“ .

- Диспечерски центар „Форум младих са инвалидитетом“ је током 2103. године радио у складу са својим могућностима и капацитетима обезбедивши сигуран и континуиран превоз за 30 особа са инвалидитетом. То су првенствено деца која имају телесни или вишеструки инвалидитет, а свакодневно похађају наставу и  разне едукативне радионице. Међу корисницима наших услуга такође су биле и старе особе. Диспечерски центар је почео са радом 2011. године и од тада из године у годину бележи развој и успех који се првенствено мери задовољством наших корисника - рекао је директор „Форума младих са инвалидитетом“ Александар Јовановић и изразио захвалност Граду и Градској управи за социјалну и дечју заштиту на подршци.

Према речима шефа Кабинета градоначекника Александра Петровића, издвајања из буџета Града у области социјалне и дечје заштите у 2014. години биће већа за 7.135.000 динара у односу на претходну 2013. годину.  Исти номинални износ од 45 милиона динара биће опредељен за доделу финансијских средстава из буџета Града за четири групе корисника, а то су особе са инвалидитетом, стара лица, Роми и зависници, као и особе оболеле од АИДС-а. Средства ће определитити комисија која ће бити формирана почетком наредне године, а акценат у расподели средстава биће стављен на програмске активности репрезентативних удружења.

- Да Град води одговорну социјалну политику сведочи и чињеница да је у току 2013. године отворена Канцеларије за особе са инвалидитетом, прва такве врсте у Србији, а ексклузивно могу да вам најавим да се ради на отварању Канцеларије за старије особе, а чији се почетак рада очекује већ до краја фебруара месеца. Поред тога, скоро у потпуности је реализован Акциони план за побољшање услова живота становника насеља Велики рит, а на врло примерен начин обележен  је и Међународни Дан особа са инвалидитетом - рекао је Петровић и додао да све чињенице недвосмислено говоре да је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Кабинет који он води, апсолутно подржао социјалну политику Града Новог Сада, тако да се јасним делима у потпуности анулирају опаске Центра Живети усправно, подстакнуте једном опозиционом политичком организацијом, а то су тврдње да се прави диференцијација у расподели финансијских средстава на, према њима, подобне и неподобне, у прилог томе сведочи и писмо подршке десет организација особа са инвалидитетом, упућених у име Координационог одбора, да је градоначелник испоштовао сваки договор и рокове.

Нови Сад, 26. децембар  2013. године