Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА ГРАДСКЕ ВЛАСТИ

На данашњој конференцији за новинаре Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са члановима Градског већа представио је резултате рада градске власти у протеклој години и најавио планове за будући период. Градоначелник Павличић указао је на чињеницу да је 2009. била изузетно тешка због економске кризе која је задесила читав свет, и истакао да је град упркос томе успео да, без великог оптерећивања грађана повећањем цена комуналних услуга, започне реализацију неколико капиталних пројекта.

- У циљу побољшања саобраћајне инфраструктуре и повезивања Новог Сада са аутопутем уложили смо велика средства у изградњу два нова булевара. Њиховом изградњом нећемо допринети само побољшању саобраћаја већ ћемо добити потпуно нови изглед града због грађевинског земљишта на коме бити грађени пословни и стамбени објекти, што ће сигурно унапредити и привреду Новог Сада. У наредној години наставићемо са изградњом булевара Европе, а план је да Сомборски булевар буде у потпуности завршен- рекао је градоначелник Павличић.

Осврнувши са на 2009. годину он је нагласио да је, посебно због економске кризе, било важно посветити пуну пажњу социјалној политици и истакао да је само за једнократну помоћ најугроженијим категоријама становништва из буџета града издвојено 40 милиона динара.

Павличић је на конференцији објаснио да ће градска власт и у наредном периоду радити на успостављању стабилног система функционисања града у којем неће моћи да се троши више него што се заради, и нагласио да је управо из тог разлога донета одлука да се маса зарада у јавним предузећима смањи за 10 посто.

- Ми смо и своје плате смањили за 30 посто међутим то не значи да они који вредно раде и остварују резултате немогу да буду награђени, а да сви који погреше сносне одговорност за то- изјавио је градоначелник.

Новинарима је на конференцији представљен и билтен Града Новог Сада у којем су описани капитални пројекти и остварени резултати рада Градоначелника и свих Градских управа, а у циљу транспарентности и јавности рада градске власти.

Градоначелник Игор Павличић на крају је поручио да ће у 2009. години град активно радити на успостављању јавно приватних партнерстава за пројекте од виталног значаја, као што је изградња пречистача отпадних вода, чије финансирање град не може без задуживања самостално да изнесе, али и да ће још већа пажња бити посвећена обезбеђивању средстава од Европских фондова.

Нови Сад, 30. децембар 2009. године