Čitaj mi

PREDSTAVLJENI REZULTATI RADA GRADSKE VLASTI

Na današnjoj konferenciji za novinare Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa članovima Gradskog veća predstavio je rezultate rada gradske vlasti u protekloj godini i najavio planove za budući period. Gradonačelnik Pavličić ukazao je na činjenicu da je 2009. bila izuzetno teška zbog ekonomske krize koja je zadesila čitav svet, i istakao da je grad uprkos tome uspeo da, bez velikog opterećivanja građana povećanjem cena komunalnih usluga, započne realizaciju nekoliko kapitalnih projekta.

- U cilju poboljšanja saobraćajne infrastrukture i povezivanja Novog Sada sa autoputem uložili smo velika sredstva u izgradnju dva nova bulevara. Njihovom izgradnjom nećemo doprineti samo poboljšanju saobraćaja već ćemo dobiti potpuno novi izgled grada zbog građevinskog zemljišta na kome biti građeni poslovni i stambeni objekti, što će sigurno unaprediti i privredu Novog Sada. U narednoj godini nastavićemo sa izgradnjom bulevara Evrope, a plan je da Somborski bulevar bude u potpunosti završen- rekao je gradonačelnik Pavličić.

Osvrnuvši sa na 2009. godinu on je naglasio da je, posebno zbog ekonomske krize, bilo važno posvetiti punu pažnju socijalnoj politici i istakao da je samo za jednokratnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva iz budžeta grada izdvojeno 40 miliona dinara.

Pavličić je na konferenciji objasnio da će gradska vlast i u narednom periodu raditi na uspostavljanju stabilnog sistema funkcionisanja grada u kojem neće moći da se troši više nego što se zaradi, i naglasio da je upravo iz tog razloga doneta odluka da se masa zarada u javnim preduzećima smanji za 10 posto.

- Mi smo i svoje plate smanjili za 30 posto međutim to ne znači da oni koji vredno rade i ostvaruju rezultate nemogu da budu nagrađeni, a da svi koji pogreše snosne odgovornost za to- izjavio je gradonačelnik.

Novinarima je na konferenciji predstavljen i bilten Grada Novog Sada u kojem su opisani kapitalni projekti i ostvareni rezultati rada Gradonačelnika i svih Gradskih uprava, a u cilju transparentnosti i javnosti rada gradske vlasti.

Gradonačelnik Igor Pavličić na kraju je poručio da će u 2009. godini grad aktivno raditi na uspostavljanju javno privatnih partnerstava za projekte od vitalnog značaja, kao što je izgradnja prečistača otpadnih voda, čije finansiranje grad ne može bez zaduživanja samostalno da iznese, ali i da će još veća pažnja biti posvećena obezbeđivanju sredstava od Evropskih fondova.

Novi Sad, 30. decembar 2009. godine