Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ ПРОЈЕКТА ''РАЗВОЈ ЕНЕРГЕТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У РАДНОЈ ЗОНИ РИМСКИ ШАНЧЕВИ''

Шеф Канцеларије за локални економски развој Маријана Дукић Мијатовић присуствовала је завршној Конференцији у оквиру пројекта Града Новог Сада „Развој енергетске инфраструктуре у радној зони Римски шанчеви у Новом Саду“. У складу са Стратегијом привредног развоја, а у циљу унапређивања рада малих и средњих предузећа као најважнијих покретача индустријског раста и новог запошљавања, Град Нови Сад, односно ЈП „Пословни простор“, развијају пословно индустријско занатски комплекс у радној зони „Римски шанчеви“ у Новом Саду. Локалитет је позициониран између две суседне локалне самоуправе Града Новог Сада и Општине Темерин и дугорочно треба да обезбеди 50.000,00м2 корисног пословног простора. Локација је комплетно опремљена потребном инфраструктуром, изузев гаса, стога је била неопходна израда Главног пројекта за гасни прстен.

- Подстицање инвестиција је јако важно за чување постојећих радних места али и оснивање нових. Град синергично са партнерима ради на омогућавању што бољих услова за долазак инвеститора, а с тим циљем је предузет и овај пројекат. Тренутно се бавимо и решавањем власничко својинских односа у зони Север 4, како би у будућности уследило инфраструктурно опремање и те локације – истакла је Маријана Дукић Мијатовић.

Према речима менаџера Пројекта Оливере Симовић његовом реализацијом створена је основа за гасификацију у зони Рисмких шанчева која је предвиђена за развој мале привреде.

- То је надоградња свих активности Града на унапређивању амбијента за напредак мале привреде – нагласила је Симовићева.

- Подржавамо све пројекте који ће да унапреде амбијент за инвестирање у Новом Саду али и квалитет живота грађана. Овај пројекат издваја се и по томе што представља вид међуопштинске сарадње, а то је још један од праваца у решавању важних привредних питања које Секретаријат подржава – изјавила је подсекретар Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Весна Пиперски Туцаков.

Партнери Града Новог Сада на Пројекту су Општина Темерин, ЈП Пословни простор, РРА Бачка, ВИП фонд, Војводина Метал Кластер, а донатор је Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Укупна вредност пројекта је 3.184.480,00 динара, а висина донације је 1.250.000,00 динара. Конференцији су такође присуствовали представници партнерских институција као и малих и средњих предузећа.

Нови Сад, 31. март 2014. године