Čitaj mi

PREDSTAVLjENI REZULTATI PROJEKTA ''RAZVOJ ENERGETSKE INFRASTRUKTURE U RADNOJ ZONI RIMSKI ŠANČEVI''

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marijana Dukić Mijatović prisustvovala je završnoj Konferenciji u okviru projekta Grada Novog Sada „Razvoj energetske infrastrukture u radnoj zoni Rimski šančevi u Novom Sadu“. U skladu sa Strategijom privrednog razvoja, a u cilju unapređivanja rada malih i srednjih preduzeća kao najvažnijih pokretača industrijskog rasta i novog zapošljavanja, Grad Novi Sad, odnosno JP „Poslovni prostor“, razvijaju poslovno industrijsko zanatski kompleks u radnoj zoni „Rimski šančevi“ u Novom Sadu. Lokalitet je pozicioniran između dve susedne lokalne samouprave Grada Novog Sada i Opštine Temerin i dugoročno treba da obezbedi 50.000,00m2 korisnog poslovnog prostora. Lokacija je kompletno opremljena potrebnom infrastrukturom, izuzev gasa, stoga je bila neophodna izrada Glavnog projekta za gasni prsten.

- Podsticanje investicija je jako važno za čuvanje postojećih radnih mesta ali i osnivanje novih. Grad sinergično sa partnerima radi na omogućavanju što boljih uslova za dolazak investitora, a s tim ciljem je preduzet i ovaj projekat. Trenutno se bavimo i rešavanjem vlasničko svojinskih odnosa u zoni Sever 4, kako bi u budućnosti usledilo infrastrukturno opremanje i te lokacije – istakla je Marijana Dukić Mijatović.

Prema rečima menadžera Projekta Olivere Simović njegovom realizacijom stvorena je osnova za gasifikaciju u zoni Rismkih šančeva koja je predviđena za razvoj male privrede.

- To je nadogradnja svih aktivnosti Grada na unapređivanju ambijenta za napredak male privrede – naglasila je Simovićeva.

- Podržavamo sve projekte koji će da unaprede ambijent za investiranje u Novom Sadu ali i kvalitet života građana. Ovaj projekat izdvaja se i po tome što predstavlja vid međuopštinske saradnje, a to je još jedan od pravaca u rešavanju važnih privrednih pitanja koje Sekretarijat podržava – izjavila je podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vesna Piperski Tucakov.

Partneri Grada Novog Sada na Projektu su Opština Temerin, JP Poslovni prostor, RRA Bačka, VIP fond, Vojvodina Metal Klaster, a donator je Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Ukupna vrednost projekta je 3.184.480,00 dinara, a visina donacije je 1.250.000,00 dinara. Konferenciji su takođe prisustvovali predstavnici partnerskih institucija kao i malih i srednjih preduzeća.

Novi Sad, 31. mart 2014. godine