Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ЗБОРНИК "КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ"

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић присуствовала је научном скупу и промоцији зборника "Културно наслеђе Косова и Метохије", које је у организацији Српског културног клуба одржана у Клубу - галерији "Зрно".

- Веома ми је драго што је Нови Сад један од градова где ће бити представљен овај зборник. Сматрам да је његово објављивање веома важно, јер не смемо да заборавимо да су Косово и Метохија камен темељац, а не камен спотицања, као што би то неки желели да представе - изјавила је Миланка Бркић.

Одржавање научног скупа "Културно наслеђе Косова и Метохије. Историјске тековине Србије на Косову и Метохији и изазови будућности" и штампање књиге сажетка и тематских зборника омогућила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије. Зборник је објављен у октобру 2013. године, написан је у два тома и обухвата девет области културног наслеђа Косова и Метохије, а то су књижевност, педагогија и психологија, историја, социологија, филозофија, археологија, архитектура, урбанизам и просторно планирање, као и право, политика и економија.  Зборник је први пут представљен на Сајму књига у Београду, а после Новог Сада, промоција ће бити одржана и у Косовској Митровици.

Нови Сад, 16. децембар 2013. године