Čitaj mi

PREDSTAVLJEN ZBORNIK "KULTURNO NASLEĐE KOSOVA I METOHIJE"

Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić prisustvovala je naučnom skupu i promociji zbornika "Kulturno nasleđe Kosova i Metohije", koje je u organizaciji Srpskog kulturnog kluba održana u Klubu - galeriji "Zrno".

- Veoma mi je drago što je Novi Sad jedan od gradova gde će biti predstavljen ovaj zbornik. Smatram da je njegovo objavljivanje veoma važno, jer ne smemo da zaboravimo da su Kosovo i Metohija kamen temeljac, a ne kamen spoticanja, kao što bi to neki želeli da predstave - izjavila je Milanka Brkić.

Održavanje naučnog skupa "Kulturno nasleđe Kosova i Metohije. Istorijske tekovine Srbije na Kosovu i Metohiji i izazovi budućnosti" i štampanje knjige sažetka i tematskih zbornika omogućila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. Zbornik je objavljen u oktobru 2013. godine, napisan je u dva toma i obuhvata devet oblasti kulturnog nasleđa Kosova i Metohije, a to su književnost, pedagogija i psihologija, istorija, sociologija, filozofija, arheologija, arhitektura, urbanizam i prostorno planiranje, kao i pravo, politika i ekonomija.  Zbornik je prvi put predstavljen na Sajmu knjiga u Beogradu, a posle Novog Sada, promocija će biti održana i u Kosovskoj Mitrovici.

Novi Sad, 16. decembar 2013. godine