Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН СПОРТСКИ ВОДИЧ ЗА ДЕЦУ И РОДИТЕЉЕ

На конференцији за новинаре одржаној у Градској кући, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић, заједно са аутором Слободаном Крнетом представио је Спортски водич за децу и родитеље. Овај штампани водич садржи приказ физичких активности за децу до десет година живота, савете родитељима како да најбоље одаберу физичку активност за своје дете и контакте свих школа спорта и спортских клубова на територији Града Новог Сада.

- Једна од идеја којом се Градска управа за спорт и омладину руководи је подстицање деце да се у што већем броју баве спортом. Због тога смо одлучили да у сарадњи са господином Крнетом направимо спортски водич који би пре свега родитељима пружио основне информације о спортским активностима у Новом Саду - изјавио члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић.

Први водич је посвећен деци узраста до 10 година, будући да је то период када је раст деце најинтензивнији и када је физичка активност најкориснија, па им је због тога потребно пружити посебну пажњу.

- Родитељи деце овог узраста, у оквиру овог водича, могу сазнати ко на територији Града Новог Сада ради са децом, какви програми се нуде и који је њихов основни садржај, у каквим се условима и у којим терминима ради, цену програма и шта саветују стручњаци из области спорта и спортске медицине - изјавио је Слободан Крнета и захвалио се на подршци Градској управи за спорт и омладину, која је омогућила издавање водича.

У септембру излази ново издање спортског водича за исти узраст у оквиру ког ће више пажње бити посвећено програмским активностима које се реализују у периоду од септебра до јуна месеца, а планира се и издавање водича који ће бити намењен узрасту деце од десет до петнаест година.

Спортски водич за децу и родитеље је могуће бесплатно преузети у спортским асоцијацијама, на отвореним базенима као и на новосадској плажи "Штранд".

Нови Сад, 2. јул 2012. године