Čitaj mi

PREDSTAVLJEN SPORTSKI VODIČ ZA DECU I RODITELJE

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući, član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić, zajedno sa autorom Slobodanom Krnetom predstavio je Sportski vodič za decu i roditelje. Ovaj štampani vodič sadrži prikaz fizičkih aktivnosti za decu do deset godina života, savete roditeljima kako da najbolje odaberu fizičku aktivnost za svoje dete i kontakte svih škola sporta i sportskih klubova na teritoriji Grada Novog Sada.

- Jedna od ideja kojom se Gradska uprava za sport i omladinu rukovodi je podsticanje dece da se u što većem broju bave sportom. Zbog toga smo odlučili da u saradnji sa gospodinom Krnetom napravimo sportski vodič koji bi pre svega roditeljima pružio osnovne informacije o sportskim aktivnostima u Novom Sadu - izjavio član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić.

Prvi vodič je posvećen deci uzrasta do 10 godina, budući da je to period kada je rast dece najintenzivniji i kada je fizička aktivnost najkorisnija, pa im je zbog toga potrebno pružiti posebnu pažnju.

- Roditelji dece ovog uzrasta, u okviru ovog vodiča, mogu saznati ko na teritoriji Grada Novog Sada radi sa decom, kakvi programi se nude i koji je njihov osnovni sadržaj, u kakvim se uslovima i u kojim terminima radi, cenu programa i šta savetuju stručnjaci iz oblasti sporta i sportske medicine - izjavio je Slobodan Krneta i zahvalio se na podršci Gradskoj upravi za sport i omladinu, koja je omogućila izdavanje vodiča.

U septembru izlazi novo izdanje sportskog vodiča za isti uzrast u okviru kog će više pažnje biti posvećeno programskim aktivnostima koje se realizuju u periodu od septebra do juna meseca, a planira se i izdavanje vodiča koji će biti namenjen uzrastu dece od deset do petnaest godina.

Sportski vodič za decu i roditelje je moguće besplatno preuzeti u sportskim asocijacijama, na otvorenim bazenima kao i na novosadskoj plaži "Štrand".

Novi Sad, 2. jul 2012. godine