Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ

Програм градске прославе Нове године представљен je на конференцији за новинаре у Градској кући на којој су учествовали члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ, директор Културног центра града Новог Сада Ласло Блашковић, заменик начелника одељења полиције ПУ Нови Сад Стеван Јарић, командир саобраћајне полиције Ненад Станковић, заменик начелника Управе за ванредне ситуације Новог Сада Душан Мишковић и представник фирме 'Safe DOO' Владан Тијанић.

- Упркос последицама које је произвела светска економска криза успели смо да обезбедимо средства за градску прославу Нове године. Негативне последице финансијске кризе одразиле су се како на буџет града тако и на буџет грађана, и управо из тог разлога желели смо да Новосађанима омогућимо бесплатан и добар провод на градским трговима. Када је реч о концепцији Програма Град Нови Сад и овај пут руководио се идејом да он треба да задовољи различите укусе како би сваки грађанин могао да прослави Нову годину онако како жели- рекао је Андреј Бурсаћ и додао да укупно издвајање од стране Града за Дочек Нове године износи 18,5 милиона динара.

Ласло Блашковић објаснио је да ће се у новогодишњој ноћи на три локације у Новом Саду одвијати разнолик музички програм тако да ће грађани имати прилику да бирају између рок- панк музике, електронске и староградске музике и најавио да ће Културни центар организовати веома садржајан и занимљив дочек 2010. године за најмлађе Новосађане.

Представници полиције и обезбеђења рекли су да ће за време прославе Нове године бити предузете неопходне мере јавне безбедности и позвали грађане да ради властите и опште сигурности са собом на градске тргове не носе пиротехничка средства, пиће у стакленој амбалажи и сличне предмете.

Програм Дочека Нове године:

Трг слободе:

-Killo Killo Banda
-Trance Balkan Desorganisation
-Moomin
-Repetitor
-Marčelo
-Lollobrigida
-Atheist Rap
-Ritam Nereda
-Kud Idijoti
-S.A.R.S.

Трг младенаца:

-Laluđi
-Zvonko Bogdan
-Zorule

Католичка порта:

-DJ Vanjanja
-DJ xSalex
-DJ Sevdah Baby
-DJ Fanatik

Нови Сад, 15. децембар 2009. године