Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROGRAM DOČEKA NOVE GODINE

Program gradske proslave Nove godine predstavljen je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući na kojoj su učestvovali član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać, direktor Kulturnog centra grada Novog Sada Laslo Blašković, zamenik načelnika odeljenja policije PU Novi Sad Stevan Jarić, komandir saobraćajne policije Nenad Stanković, zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije Novog Sada Dušan Mišković i predstavnik firme 'Safe DOO' Vladan Tijanić.

- Uprkos posledicama koje je proizvela svetska ekonomska kriza uspeli smo da obezbedimo sredstva za gradsku proslavu Nove godine. Negativne posledice finansijske krize odrazile su se kako na budžet grada tako i na budžet građana, i upravo iz tog razloga želeli smo da Novosađanima omogućimo besplatan i dobar provod na gradskim trgovima. Kada je reč o koncepciji Programa Grad Novi Sad i ovaj put rukovodio se idejom da on treba da zadovolji različite ukuse kako bi svaki građanin mogao da proslavi Novu godinu onako kako želi- rekao je Andrej Bursać i dodao da ukupno izdvajanje od strane Grada za Doček Nove godine iznosi 18,5 miliona dinara.

Laslo Blašković objasnio je da će se u novogodišnjoj noći na tri lokacije u Novom Sadu odvijati raznolik muzički program tako da će građani imati priliku da biraju između rok- pank muzike, elektronske i starogradske muzike i najavio da će Kulturni centar organizovati veoma sadržajan i zanimljiv doček 2010. godine za najmlađe Novosađane.

Predstavnici policije i obezbeđenja rekli su da će za vreme proslave Nove godine biti preduzete neophodne mere javne bezbednosti i pozvali građane da radi vlastite i opšte sigurnosti sa sobom na gradske trgove ne nose pirotehnička sredstva, piće u staklenoj ambalaži i slične predmete.

Program Dočeka Nove godine:

Trg slobode:

-Killo Killo Banda
-Trance Balkan Desorganisation
-Moomin
-Repetitor
-Marčelo
-Lollobrigida
-Atheist Rap
-Ritam Nereda
-Kud Idijoti
-S.A.R.S.

Trg mladenaca:

-Laluđi
-Zvonko Bogdan
-Zorule

Katolička porta:

-DJ Vanjanja
-DJ xSalex
-DJ Sevdah Baby
-DJ Fanatik

Novi Sad, 15. decembar 2009. godine