Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ ПРИВРЕДНОГ РАЗВОЈА ГРАДА

Градоначелник Игор Павличић присуствовао је Петој седници Комисије за израду Стратегије привредног развоја Града Новог Сада на којој је представљен Нацрт стратешког документа.

-Стратегија привредног развоја један је од најважнијих докумената у раду локалне самоуправе јер представља основу систематског планирања и одређивања јасних праваца будућег развоја града. Због тога је било изузетно важно да у израду тог документа укључимо представнике привредног сектора, јавног сектора, одборничких група, Универзитета, удружења и асоцијација битних за локално економски развој. Наша намера је да у реализацији пројеката предвиђених свеобухватном развојном стратегијом, ангажујемо све расположиве ресурсе и тако повећамо укупну продуктивност. Наш град може да напредује само ако се сви трудимо да свој посао радимо што одговорније и боље, ако сарађујемо и поредимо се са градовима који су по степену развоја бољи од нашег- истакао је градоначелник Павличић.

Заменик председника Комисије за израду стратегије привредног развоја Града Новог Сада Милорад Средановић нагласио је да ће нацрт Стратегије најпре размотрити Градско веће Новог Сада, и уколико не буде значајнијих промена, након јавне расправе, крајем новембра ове године, документ ће бити упућен Скупштини Града на усвајање.

Техничку и стручну помоћ у процесу израде Стратегије привредног развоја Града Новог Сада пружао је The Urban Institute кроз MEGA програм (Municipal Economic Grоwth Activity) који финансира USAID. Артур Фланеган, специјални саветник шефа мисије USAIDA-а, изразио је уверење да ће Стратегија привредног развоја допринети просперитету не само Новог Сада него и региона.

Нови Сад, 14.октобар, 2009.године