Читај ми

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ХЕРЦЕГ НОВИ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Милош Вучевић примио је председника Општине Херцег Нови Стевана Катића који је у посети Новом Саду поводом промоције 50. јубиларног ''Празника мимозе''.

Туристичка организација Херцег Нови организује Караван мимозе у Новом Саду, односно дефиле мажоретки и кловнова праћен аутентичном музиком. Градоначелник Милош Вучевић изразио је задовољство због одржавања те манифестације, јер, како је рекао, она доприноси културној размени и туризму.

Саговорници су се осврнули на сарадњу која је, крајем прошле године, формално успостављена између Културног центра Новог Сада и ЈУК Херцег фест, оценивши да је тиме омогућена квалитетна културна размена две важне установе.

Они су се сложили да постоје велики потенцијали за унапређивање односа у областима привреде, културе и образовања, с обзиром на повезаност грађана два града, али и Србије и Црне Горе.

Градоначелник Вучевић нагласио је да су новосадски пројекти Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе идеална платформа за развој нових заједничких друштвено-културних садржаја и програма.

Нови Сад, 11. јануар 2019. године