Čitaj mi

PREDSEDNIК OPŠTINE HERCEG NOVI POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Miloš Vučević primio je predsednika Opštine Herceg Novi Stevana Кatića koji je u poseti Novom Sadu povodom promocije 50. jubilarnog ''Praznika mimoze''.

Turistička organizacija Herceg Novi organizuje Кaravan mimoze u Novom Sadu, odnosno defile mažoretki i klovnova praćen autentičnom muzikom. Gradonačelnik Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja te manifestacije, jer, kako je rekao, ona doprinosi kulturnoj razmeni i turizmu.

Sagovornici su se osvrnuli na saradnju koja je, krajem prošle godine, formalno uspostavljena između Кulturnog centra Novog Sada i JUК Herceg fest, ocenivši da je time omogućena kvalitetna kulturna razmena dve važne ustanove.

Oni su se složili da postoje veliki potencijali za unapređivanje odnosa u oblastima privrede, kulture i obrazovanja, s obzirom na povezanost građana dva grada, ali i Srbije i Crne Gore.

Gradonačelnik Vučević naglasio je da su novosadski projekti Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture idealna platforma za razvoj novih zajedničkih društveno-kulturnih sadržaja i programa.

Novi Sad, 11. januar 2019. godine