Читај ми

ПРЕДАВАЊЕ "ПРАВИЛНА ИСХРАНА И ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ СВАКИ ДАН У 2011. ГОДИНИ"

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ поздравио је учеснике предавања под називом "Правилна исхрана и физичка активност сваки дан у 2011. години" које се oрганизује у оквиру здравствено-васпитне кампање "Здравље за најмлађе - календар за 2011. годину". Кампању спроводи Институт за јавно здравље Војводине под покровитељством Градске управе за здравство.

- Сваке године Градска управа за здравство издваја средства за побољшање квалитета живота најмлађих Новосађана, а то је и ове године случај. Укупно 500 000 динара је издвојено из буџета Града како би се васпитачи, педагози, психолози, и остали сарадници укључени у рад са најмлађима, додатно едуковали у области правилне исхране и физичке активности. Оно што деци у овом узрасту буде пренешено, усталиће се као навике које ће их пратити цео живот. То ће сигурно утицати на превенцију гојазности и болести које из ње проистичу, а упутиће их и на здрав начин живота и активности које могу упражњавати како би израсли у здраве и активне људе. – рекао је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

На предавању за васпитаче, сараднике, психологе, педагоге и здравствене раднике у Предшколској установи "Радосно детињство" представљене су следеће теме: "Представљање календара за најмлађе за 2011. годину", "Мотивација за прихватање здравих стилова живота", "Значај физичке активности за правилан раст и развој деце", "Последице неправилне исхране и недовољне физичке активности", а уприличена је и радионица "Правилна исхрана и физичка активност сваки дан у 2011. години". Градска управа за здравство доставила је календар за децу свим предшколским групама ПУ „Радосно детињство“, приватним вртићима у Новом Саду, нижим разредима свих новосадских основних школа, Служби за здравствену заштиту деце Дома здравља „Нови Сад“, Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, Центру за социјални рад Нови Сад – Сигурној кући и Дечјем селу у Сремској Каменици.

Нови Сад, 9. фебруар 2011. године