Čitaj mi

PREDAVANJE "PRAVILNA ISHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST SVAKI DAN U 2011. GODINI"

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj pozdravio je učesnike predavanja pod nazivom "Pravilna ishrana i fizička aktivnost svaki dan u 2011. godini" koje se organizuje u okviru zdravstveno-vaspitne kampanje "Zdravlje za najmlađe - kalendar za 2011. godinu". Kampanju sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo.

- Svake godine Gradska uprava za zdravstvo izdvaja sredstva za poboljšanje kvaliteta života najmlađih Novosađana, a to je i ove godine slučaj. Ukupno 500 000 dinara je izdvojeno iz budžeta Grada kako bi se vaspitači, pedagozi, psiholozi, i ostali saradnici uključeni u rad sa najmlađima, dodatno edukovali u oblasti pravilne ishrane i fizičke aktivnosti. Ono što deci u ovom uzrastu bude prenešeno, ustaliće se kao navike koje će ih pratiti ceo život. To će sigurno uticati na prevenciju gojaznosti i bolesti koje iz nje proističu, a uputiće ih i na zdrav način života i aktivnosti koje mogu upražnjavati kako bi izrasli u zdrave i aktivne ljude. – rekao je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj.

Na predavanju za vaspitače, saradnike, psihologe, pedagoge i zdravstvene radnike u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" predstavljene su sledeće teme: "Predstavljanje kalendara za najmlađe za 2011. godinu", "Motivacija za prihvatanje zdravih stilova života", "Značaj fizičke aktivnosti za pravilan rast i razvoj dece", "Posledice nepravilne ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti", a upriličena je i radionica "Pravilna ishrana i fizička aktivnost svaki dan u 2011. godini". Gradska uprava za zdravstvo dostavila je kalendar za decu svim predškolskim grupama PU „Radosno detinjstvo“, privatnim vrtićima u Novom Sadu, nižim razredima svih novosadskih osnovnih škola, Službi za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja „Novi Sad“, Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Centru za socijalni rad Novi Sad – Sigurnoj kući i Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Novi Sad, 9. februar 2011. godine