Читај ми

ПОЗИВ ЗА ПОДОШЕЊЕ ПОРЕСКЕ ПРИЈАВЕ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

Дана 23. маја 2022. године, почела је дистрибуција позива Градске пореске управе Града Новог Сада ка имаоцима права својине за које је утврђено да на територији Града Новог Сада поседују непокретност за коју нису поднели пореску пријаву за утврђивање пореза на имовину.

Тим поводом чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић позвала је суграђане да изврше своју законску обавезу.

- Суграђани који су добили позив, а нису поднели пореску пријаву неопходно је да то учине лично, на шалтерима писарнице која се налази на адреси Војвођанских бригада бр. 24-26, шалтер месту Градске пореске управе у просторијама ЈКП „Информатика“ на Булевару Слободана Јовановића бр. 15 или препоручено поштом, на адресу Булевар Михајла Пупина бр. 3, Градска пореска управа Града Новог Сада. Такође, могу нам се обратити и путем електронске поште на mail адресу gpu@novisad.rs или путем налога на Порталу еУправа - https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage - рекла је чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић и скренула пажњу да није реч о решењу којим се утврђује пореска обавеза већ о позиву ка имаоцима права својине који поседују непокретност за коју нису поднели пореску пријаву за утврђивање пореза на имовину.

Власницима непокретности омогућено је да сва спорна питања реше у сарадњи са Градском пореском управом одласком у шалтер салу, издвојено шалтер место или Инфо пулт ГПУ у ТЦ „Променада“, обраћањем путем електронске поште на mail адресу gpu@novisad.rs или позивом на следеће бројеве телефона 021/4871-751 и 021/4871-707. 

Нови Сад, 31. мај 2022. године