Čitaj mi

POZIV ZA PODOŠENJE PORESKE PRIJAVE ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA IMOVINU

Dana 23. maja 2022. godine, počela je distribucija poziva Gradske poreske uprave Grada Novog Sada ka imaocima prava svojine za koje je utvrđeno da na teritoriji Grada Novog Sada poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.

Tim povodom članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović pozvala je sugrađane da izvrše svoju zakonsku obavezu.

- Sugrađani koji su dobili poziv, a nisu podneli poresku prijavu neophodno je da to učine lično, na šalterima pisarnice koja se nalazi na adresi Vojvođanskih brigada br. 24-26, šalter mestu Gradske poreske uprave u prostorijama JKP „Informatika“ na Bulevaru Slobodana Jovanovića br. 15 ili preporučeno poštom, na adresu Bulevar Mihajla Pupina br. 3, Gradska poreska uprava Grada Novog Sada. Takođe, mogu nam se obratiti i putem elektronske pošte na mail adresu gpu@novisad.rs ili putem naloga na Portalu eUprava - https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage - rekla je članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i skrenula pažnju da nije reč o rešenju kojim se utvrđuje poreska obaveza već o pozivu ka imaocima prava svojine koji poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.

Vlasnicima nepokretnosti omogućeno je da sva sporna pitanja reše u saradnji sa Gradskom poreskom upravom odlaskom u šalter salu, izdvojeno šalter mesto ili Info pult GPU u TC „Promenada“, obraćanjem putem elektronske pošte na mail adresu gpu@novisad.rs ili pozivom na sledeće brojeve telefona 021/4871-751 i 021/4871-707. 

Novi Sad, 31. maj 2022. godine