Читај ми

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА И ВОЈНО-СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЗА РЕЗЕРВНЕ ОФИЦИРЕ

Церемонија испраћаја кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем и војно-стручно оспособљавање за резервне официре, у септембарском упутном року уприличена је данас у Центру Министарства одбране Нови Сад, а том приликом 26 кандидата, момци и девојке који су испунили све прописане услове, потписало је уговоре.

Њима је на одважности и спремности да одговоре на позив Војске Србије честитао заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац

- Сигуран сам да ћете у наредних шест месеци стећи велико и богато искуство, много нових знања и вештина које ће вам користити, не само као професионалним војницима, већ и у неким другим професијама. Очување мира и стабилности је императив у раду нашег државног руководства, али то не значи да не треба да имамо снажну и модерно опремљену војску која је спремна да реагује у ванредним околностима, односно, у свим ситуацијама које угрожавају безбедност људи и имовине. Хвала Војсци Србије на свему што чини за свој народ, а Град Нови Сад биће увек ту, спреман да је подржи и допринесе побољшању положаја припадника снага безбедности. - изјавио је Игор Црнобарац.

Будући војници ће војни рок служити шест месеци, у три фазе. У првој фази 1,5 месец биће у локалним Центрима за основну обуку, затим у другој фази у Центрима за специјалистичку обуку и последња три месеца провешће у јединицама Војске Србије. Обука за резервне официре  реализује се два пута годишње, у Војној академији у Београду. Док се налазе на одслужењу војног рока, сваког месеца примаће новчане надокнаде, а након тога могу да конкуришу и заснују радни однос у Војсци Србије као професионални војници.

Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад потпуковник Драган Димоски позвао је све оне који су заинтересовани за добровољно служење војног рока са оружјем, у децембарском року да се пријаве.

- То могу да учине доласком у неку од наших канцеларија на територији Јужно-бачког управног округа, електронским путем преко портала еУправа или у експозитурама ЈП „Пошта Србије“- истакао је потпуковник Димоски.

Нови Сад, 31. август 2023. године