Читај ми

ПОТПИСАНА ДВА СПОРАЗУМА О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић потписао је Протокол о сарадњи између Града Новог Сада и Универзитета у Новом Саду. Након тога, члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски потписао је Споразум о сарадњи између Града Новог Сада и Универзитета у Новом Саду у вези са реализацијом универзитетске професионалне праксе студената у 2016. години. Споразуме је у име Универзитета потисао ректор проф. др Душан Николић.

- Са великим задовољством у име академске заједнице Универзитеta у Новом Саду могу да констатујeм да Град и Универзитет успешно сарађују и да постоји тесна повезаност између њих. Сматрамо изузетно значајним настојање Града Новог Сада да буде Европска престоница културе 2021. године, којe ћемо свесрдно подржати,  јер то доноси нову димензију и нову енергију нашем Универзитету и младој популацији наше академске заједнице. Такође бих изразио задовољство због потписаног Споразума о сарадњи у вези са реализацијом универзитетске професионалне праксе студената јер студенти који су завршили факултете имају прилику да раде у институцијама што ће им омогућити стицање нових знања и радних искустава- рекао је проф. др Душан Николић.

Члан градског већа за културу Вања Вученовић је рекао да је ово велики дан за Град Нови Сад и Универзитет у Новом Саду.

- Направили смо велики искорак у погледу сарадње са Универзитетом потписујући ова два протокола, а значај подршке Универзитета у Новом Саду која ће бити пружена Граду Новом Сад на путу да постане Европска престоница културе 2021. године је огромна. То је јак подстицај за све нас који радимо на кандидатури за ЕПК 2021. да у тој намери и успемо. Верујем да ћемо у наредном периоду остварену сарадњу још конкретизовати - рекао је Вања Вученовић.

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски је рекао да је ово четврта година за редом да Град Нови Сад и Универзитет у Новом Саду потписују Споразум који студентима завршних година факултета омогућава стицање практичних знања, вештина и потребног искуства у градским управама и службама, јавним и јавно-комуналним предузећима, установама и организацијама којима је оснивач Град Нови Сад.

- До сада је кроз програм праксе прошло 100 студената са свих факултета, а у претходној години њих 30 којима ће данас бити уручени сертификати за праксу коју су обавили у 2015. години. Град Нови Сад је локална самоуправа која бележи значајне резултате када је у питању број запослених који се директно запошљавају захваљујући мерама запошљавања Града Новог Сада - рекао је мр Горан Сечујски.

 

Нови Сад, 20. април  2016. године