Čitaj mi

POTPISANA DVA SPORAZUMA O SARADNJI IZMEĐU GRADA NOVOG SADA I UNIVERZITETA U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović potpisao je Protokol o saradnji između Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu. Nakon toga, član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski potpisao je Sporazum o saradnji između Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu u vezi sa realizacijom univerzitetske profesionalne prakse studenata u 2016. godini. Sporazume je u ime Univerziteta potisao rektor prof. dr Dušan Nikolić.

- Sa velikim zadovolјstvom u ime akademske zajednice Univerziteta u Novom Sadu mogu da konstatujem da Grad i Univerzitet uspešno sarađuju i da postoji tesna povezanost između njih. Smatramo izuzetno značajnim nastojanje Grada Novog Sada da bude Evropska prestonica kulture 2021. godine, koje ćemo svesrdno podržati,  jer to donosi novu dimenziju i novu energiju našem Univerzitetu i mladoj populaciji naše akademske zajednice. Takođe bih izrazio zadovolјstvo zbog potpisanog Sporazuma o saradnji u vezi sa realizacijom univerzitetske profesionalne prakse studenata jer studenti koji su završili fakultete imaju priliku da rade u institucijama što će im omogućiti sticanje novih znanja i radnih iskustava- rekao je prof. dr Dušan Nikolić.

Član gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović je rekao da je ovo veliki dan za Grad Novi Sad i Univerzitet u Novom Sadu.

- Napravili smo veliki iskorak u pogledu saradnje sa Univerzitetom potpisujući ova dva protokola, a značaj podrške Univerziteta u Novom Sadu koja će biti pružena Gradu Novom Sad na putu da postane Evropska prestonica kulture 2021. godine je ogromna. To je jak podsticaj za sve nas koji radimo na kandidaturi za EPK 2021. da u toj nameri i uspemo. Verujem da ćemo u narednom periodu ostvarenu saradnju još konkretizovati - rekao je Vanja Vučenović.

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski je rekao da je ovo četvrta godina za redom da Grad Novi Sad i Univerzitet u Novom Sadu potpisuju Sporazum koji studentima završnih godina fakulteta omogućava sticanje praktičnih znanja, veština i potrebnog iskustva u gradskim upravama i službama, javnim i javno-komunalnim preduzećima, ustanovama i organizacijama kojima je osnivač Grad Novi Sad.

- Do sada je kroz program prakse prošlo 100 studenata sa svih fakulteta, a u prethodnoj godini njih 30 kojima će danas biti uručeni sertifikati za praksu koju su obavili u 2015. godini. Grad Novi Sad je lokalna samouprava koja beleži značajne rezultate kada je u pitanju broj zaposlenih koji se direktno zapošlјavaju zahvalјujući merama zapošlјavanja Grada Novog Sada - rekao je mr Goran Sečujski.

 

Novi Sad, 20. april  2016. godine