Читај ми

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ ДУНАВСКОГ ЕКО ПАРКА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Coca-Cola HBC–Srbija Александар Ружевић потписали су Уговор о донацији опреме за постављање Дунавског еко парка на Сунчаном кеју у Новом Саду. Поводом обележавања Међународног дана Дунава, 29. јуна, ''Coca-Cola sistem'' ће у Новом Саду изградити јединствен еко парк, у сарадњи са управом Града, NALED-ом и Светским фондом за природу. Парк ће бити изграђен по високим еколошким стандардима, а грађанима ће омогућити уживање у амбијенту инспирисаним Дунавом.

- Радује ме што ће компанија ''Coca-Cola'' обезбедити функционалну, урбану целину посвећену најмлађим Новосађанима, али и одраслима. Град је предложио да то буде на Суначаном кеју код броја 33, јер то је одлична позиција за овакву инвестивцију, с обзиром на близину шеталишта и реке. Надам се да ћемо још сарађивати са компанијом ''Coca-Cola'', која исказује велику друштвену одговорност, па да заједнички реализујемо још добрих пројеката. Вредност парка је преко два милиона динара, а рок за завршетак радова је 90 дана – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима директора Coca-Cola HBC–Srbija Александра Ружевића та компаније ће грађанима Србије поклонити седам дунавских еко паркова.

- Изградња паркова представља круну наших улагања у заштиту слива једне од највећих европских река. Намера нам је да додатно подигнемо свест о значају бриге о животној средини и поносни смо што ћемо управо Новосађанима омогућити простор у коме ће се истовремено одмарати и едуковати – изјавио је Александар Ружевић.

Дунавски еко парк, осим соларног лед осветљења, поседује и дечији плато са клацкалицама и љуљашкама, клупу која својим обликом симболизује ток Дунава као и кутак за одлагање отпада за рециклажу.

Нови Сад, 29. јун 2016. године