Čitaj mi

POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU DUNAVSKOG EKO PARKA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Coca-Cola HBC–Srbija Aleksandar Ružević potpisali su Ugovor o donaciji opreme za postavlјanje Dunavskog eko parka na Sunčanom keju u Novom Sadu. Povodom obeležavanja Međunarodnog dana Dunava, 29. juna, ''Coca-Cola sistem'' će u Novom Sadu izgraditi jedinstven eko park, u saradnji sa upravom Grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu. Park će biti izgrađen po visokim ekološkim standardima, a građanima će omogućiti uživanje u ambijentu inspirisanim Dunavom.

- Raduje me što će kompanija ''Coca-Cola'' obezbediti funkcionalnu, urbanu celinu posvećenu najmlađim Novosađanima, ali i odraslima. Grad je predložio da to bude na Sunačanom keju kod broja 33, jer to je odlična pozicija za ovakvu investivciju, s obzirom na blizinu šetališta i reke. Nadam se da ćemo još sarađivati sa kompanijom ''Coca-Cola'', koja iskazuje veliku društvenu odgovornost, pa da zajednički realizujemo još dobrih projekata. Vrednost parka je preko dva miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 dana – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima direktora Coca-Cola HBC–Srbija Aleksandra Ruževića ta kompanije će građanima Srbije pokloniti sedam dunavskih eko parkova.

- Izgradnja parkova predstavlјa krunu naših ulaganja u zaštitu sliva jedne od najvećih evropskih reka. Namera nam je da dodatno podignemo svest o značaju brige o životnoj sredini i ponosni smo što ćemo upravo Novosađanima omogućiti prostor u kome će se istovremeno odmarati i edukovati – izjavio je Aleksandar Ružević.

Dunavski eko park, osim solarnog led osvetlјenja, poseduje i dečiji plato sa klackalicama i lјulјaškama, klupu koja svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.

Novi Sad, 29. jun 2016. godine