Читај ми

ПОТПИСАН УГОВОР О ОСНИВАЊУ 'ПОСЛОВНОГ ИНКУБАТОРА' У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, декан Факултета техничких наука проф. др Илија Ћосић, директор ВИП фонда Бранислав Бугарски и генерални директор ЈКП „Информатика“, Зоран Делић потписали са уговор о оснивању Д.О.О Пословни инкубатор – Нови Сад.
 

У циљу стварања повољних услова за одрживи локални економски развој, поспешивања привредне активности и привредног развоја, као и смањења незапослености у Новом Саду, Град је, заједно са ФТН-ом, ВИП фондом и ЈКП „Информатика покренуо пројекат оснивања 'Пословног инкубатора', а уз подршку УСАИД-а и Аустријске развојне агенције (АДА).

Догађају је присуствовао и Мaјкл Харви директор мисије САД-а за међународни развој (USAID) који је нагласио да Нови Сад представља лидера у привредном развоју и да ће Пословни инкубатор сигурно допринети да град задржи ту титулу. Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за привреду Иштван Пастор рекао је да је идеја о оснивању Пословног инкубатора постојала још пре шест година и изразио велико задовљство што ће тај пројекат, који доприноси оснивању и развоју малих и средњих предузећа, заживети.

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић изразио је очекивање да ће реализацијом овог пројекта бити убрзан раст предузећа која имају потенцијал за генерисање запошљавања, као и да ће допринети комерцијализацији иновативних идеја. – Важно је да учимо од бољих од нас и да инвестирамо у пројекте који су се већ показали као успешни. Град је обезбедио простор за Пословни инкубатор у објекту на адреси Војвођанских бригада број 28, укупне површине 418м2
, и чим буде завршена адаптација прва предузећа почеће да користе услуге 'Пословног инкубатора'- истакао је градоначелник Павличић.
 

Оснивачи 'Пословног инкубатора Нови Сад' д.о.о. су: Град Нови Сад са 60 % укупног основног капитала, Фонд за подршку инвестиција у Војводини "Vojvodina Investment Promotion - VIP" Нови Сад, са 20%, Факултет техничких наука Нови Сад, са 10%, и Јавно комунално предузеће „Информатика“Нови Сад, такође са 10%. Друштво има својство правног лица и у правном промету са трећим лицима иступа у своје име и за свој рачун, а оснива се на неодређено време и траје док постоје економски и законски услови за његово постојање.
 

Среда, 10. фебруар 2010. године