Čitaj mi

POTPISAN UGOVOR O OSNIVANJU 'POSLOVNOG INKUBATORA' U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Ilija Ćosić, direktor VIP fonda Branislav Bugarski i generalni direktor JKP „Informatika“, Zoran Delić potpisali sa ugovor o osnivanju D.O.O Poslovni inkubator – Novi Sad.

 

U cilju stvaranja povoljnih uslova za održivi lokalni ekonomski razvoj, pospešivanja privredne aktivnosti i privrednog razvoja, kao i smanjenja nezaposlenosti u Novom Sadu, Grad je, zajedno sa FTN-om, VIP fondom i JKP „Informatika pokrenuo projekat osnivanja 'Poslovnog inkubatora', a uz podršku USAID-a i Austrijske razvojne agencije (ADA).

 

Događaju je prisustvovao i Majkl Harvi direktor misije SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) koji je naglasio da Novi Sad predstavlja lidera u privrednom razvoju i da će Poslovni inkubator sigurno doprineti da grad zadrži tu titulu. Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor rekao je da je ideja o osnivanju Poslovnog inkubatora postojala još pre šest godina i izrazio veliko zadovljstvo što će taj projekat, koji doprinosi osnivanju i razvoju malih i srednjih preduzeća, zaživeti.

 

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izrazio je očekivanje da će realizacijom ovog projekta biti ubrzan rast preduzeća koja imaju potencijal za generisanje zapošljavanja, kao i da će doprineti komercijalizaciji inovativnih ideja. – Važno je da učimo od boljih od nas i da investiramo u projekte koji su se već pokazali kao uspešni. Grad je obezbedio prostor za Poslovni inkubator u objektu na adresi Vojvođanskih brigada broj 28, ukupne površine 418m2

, i čim bude završena adaptacija prva preduzeća počeće da koriste usluge 'Poslovnog inkubatora'- istakao je gradonačelnik Pavličić.

 

 Osnivači 'Poslovnog inkubatora Novi Sad' d.o.o. su: Grad Novi Sad sa 60 % ukupnog osnovnog kapitala, Fond za podršku investicija u Vojvodini "Vojvodina Investment Promotion - VIP" Novi Sad, sa 20%, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, sa 10%, i Javno komunalno preduzeće „Informatika“Novi Sad, takođe sa 10%. Društvo ima svojstvo pravnog lica i u pravnom prometu sa trećim licima istupa u svoje ime i za svoj račun, a osniva se na neodređeno vreme i traje dok postoje ekonomski i zakonski uslovi za njegovo postojanje