Читај ми

ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА ДИРЕКТНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је свечаном потписивању Уговора о додели средстава за директне инвестиције који је потписан између компаније „Котекс Вискофан доо“, коју заступа Педро Ердосиаин, и Министарства за економију и регионални развој на челу са потпредседником Владе Млађаном Динкићем.

- Драго ми је што имамо прилику да помогнемо још једну инвестицију и проширимо производне капацитете. Фабрика ће бити завршена до марта 2011. године, биће отворено 165 радних места, а 90 % производње намењено је извозу. Сада имамо још једну водећу светску компанију која инвестира у Нови Сад, Војводину, Србију. Обавеза је да подржимо такве инвестиције које су извозно оријентисане, користе модерну технологију и запошљавају нову радну снагу – нагласио је Динкић.

Градоначелник Игор Павличић изразио је задовољство због потписивања уговора те врсте у Новом Саду јер, како је рекао, то значи да се остварују улагања у производњу. - Ово је веома добар пример да сви нивои власти пружају подршку значајним инвестицијама – истакао је градоначелник.

Педро Ердосиаин захвалио се на помоћи коју компанија „Котекс Вискофан доо“ добија у Србији, а нарочито локалној власти на сарадњи и истакао да се на тај начин одаје признање шпанској привреди.

Уговор о додели средстава за директне инвестиције односи се на бесповратна средстава за подстицај инвестиција чиме ће бити отворено 165 радних места. Реч је о улагању од 13,7 милиона евра у нов производни погон за производњу вештачких нејестивих омотача за месну индустрију.

Нови Сад, 26. октобар 2010. године