Čitaj mi

POTPISAN UGOVOR O DODELI SREDSTAVA ZA DIREKTNE INVESTICIJE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora o dodeli sredstava za direktne investicije koji je potpisan između kompanije „Koteks Viskofan doo“, koju zastupa Pedro Erdosiain, i Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj na čelu sa potpredsednikom Vlade Mlađanom Dinkićem.

- Drago mi je što imamo priliku da pomognemo još jednu investiciju i proširimo proizvodne kapacitete. Fabrika će biti završena do marta 2011. godine, biće otvoreno 165 radnih mesta, a 90 % proizvodnje namenjeno je izvozu. Sada imamo još jednu vodeću svetsku kompaniju koja investira u Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju. Obaveza je da podržimo takve investicije koje su izvozno orijentisane, koriste modernu tehnologiju i zapošljavaju novu radnu snagu – naglasio je Dinkić.

Gradonačelnik Igor Pavličić izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora te vrste u Novom Sadu jer, kako je rekao, to znači da se ostvaruju ulaganja u proizvodnju. - Ovo je veoma dobar primer da svi nivoi vlasti pružaju podršku značajnim investicijama – istakao je gradonačelnik.

Pedro Erdosiain zahvalio se na pomoći koju kompanija „Koteks Viskofan doo“ dobija u Srbiji, a naročito lokalnoj vlasti na saradnji i istakao da se na taj način odaje priznanje španskoj privredi.

Ugovor o dodeli sredstava za direktne investicije odnosi se na bespovratna sredstava za podsticaj investicija čime će biti otvoreno 165 radnih mesta. Reč je o ulaganju od 13,7 miliona evra u nov proizvodni pogon za proizvodnju veštačkih nejestivih omotača za mesnu industriju.

Novi Sad, 26. oktobar 2010. godine