Читај ми

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ''ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је потписивању Меморандума о сарадњи између компаније НИС и Министарства здравља Републике Србије као и Споразума о сарадњи те компаније са локалним самоуправама, у Скупштини Србије.

Потписивањем споразума о сарадњи уједно почиње и овогодишњи конкурс "Заједници заједно", чији је буџет у износу 116,5 милиона динара, усмерен искључиво у област здравствене заштите деце и омладине у локалним заједницама у којима Kомпанија послује.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио се компанији НИС на дугогодишњој сарадњи и истакао значај подршке здравственим установама у оквиру програма ''Заједници заједно''.

- За десет година рада у оквиру овог програма, успели смо да побољшамо услове живота и унапредимо различите друштвене области у нашим градовима. Ове године у оквиру споразума између Министарства здравља Републике Србије и Нафтне индустрије Србије сви ћемо се оријентисати на најосетљивију и најбитнију друштвену област, а то је здравствена заштита деце и младих. Сигуран сам да ћемо ми као локалне самоуправе бити спремни да имамо добре пројекте заједно са НИС-ом, да најбољи пројекти буду вредновани, као и да ове инвестиције буду дистрибуиране тамо где је најпотребније. То је свакако плус за све ове градове, то је велики плус за Србију и велики плус за социјалну и здравствену заштиту - истакао је градоначелник Новог Сада.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев рекао је да је здравље деце и младих драгоцено, те да су из тог разлога средства из програма "Заједници заједно" у овој години усмерена управо на заштиту дечјег здравља.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је Србија поставила здравство на сам врх својих приоритета и да су средства које Влада Србије издваја за унапређење здравственог система, за изградњу нових и реконструкцију постојећих клиничких центара и болница, за набавку најсавременије опреме, као и унапређење материјалног статуса запослених у здравству, већа него у било ком периоду раније.

О пројектима који ће бити финансирани, одлучиваће Комисија састављена од представника Министарства здравља, компаније НИС и локалне заједнице. Конкурс траје до 22. априла, а резултати ће бити објављени 31. маја.

Нови Сад, 22. март 2019. године