Čitaj mi

POTPISAN SPORAZUM O SARADNјI U OKVIRU PROGRAMA ''ZAJEDNICI ZAJEDNO''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je potpisivanju Memoranduma o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlјa Republike Srbije kao i Sporazuma o saradnji te kompanije sa lokalnim samoupravama, u Skupštini Srbije.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji ujedno počinje i ovogodišnji konkurs "Zajednici zajedno", čiji je budžet u iznosu 116,5 miliona dinara, usmeren isklјučivo u oblast zdravstvene zaštite dece i omladine u lokalnim zajednicama u kojima Kompanija posluje.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio se kompaniji NIS na dugogodišnjoj saradnji i istakao značaj podrške zdravstvenim ustanovama u okviru programa ''Zajednici zajedno''.

- Za deset godina rada u okviru ovog programa, uspeli smo da pobolјšamo uslove života i unapredimo različite društvene oblasti u našim gradovima. Ove godine u okviru sporazuma između Ministarstva zdravlјa Republike Srbije i Naftne industrije Srbije svi ćemo se orijentisati na najosetlјiviju i najbitniju društvenu oblast, a to je zdravstvena zaštita dece i mladih. Siguran sam da ćemo mi kao lokalne samouprave biti spremni da imamo dobre projekte zajedno sa NIS-om, da najbolјi projekti budu vrednovani, kao i da ove investicije budu distribuirane tamo gde je najpotrebnije. To je svakako plus za sve ove gradove, to je veliki plus za Srbiju i veliki plus za socijalnu i zdravstvenu zaštitu - istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je zdravlјe dece i mladih dragoceno, te da su iz tog razloga sredstva iz programa "Zajednici zajedno" u ovoj godini usmerena upravo na zaštitu dečjeg zdravlјa.
Ministar zdravlјa Zlatibor Lončar izjavio je da je Srbija postavila zdravstvo na sam vrh svojih prioriteta i da su sredstva koje Vlada Srbije izdvaja za unapređenje zdravstvenog sistema, za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih kliničkih centara i bolnica, za nabavku najsavremenije opreme, kao i unapređenje materijalnog statusa zaposlenih u zdravstvu, veća nego u bilo kom periodu ranije.

O projektima koji će biti finansirani, odlučivaće Komisija sastavlјena od predstavnika Ministarstva zdravlјa, kompanije NIS i lokalne zajednice. Konkurs traje do 22. aprila, a rezultati će biti objavlјeni 31. maja.

Novi Sad, 22. mart 2019. godine