Читај ми

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И ГРАДА ОРЕЛА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и градоначелник Орела из Руске Федерације Василиj Федорович Новиков потписали су Споразум о успостављању сарадње којим ће бити обезбеђени услови динамичног и хармоничног развоја у области економске, научно-техничке и културне сарадње, а у циљу јачања међурегионалних веза, непосредних контаката органа локалне самоуправе, предузећа и организација та два града.

- Велика је част што сам на основу Одлуке Скупштине Града Новог Сада потписао Споразум о сарадњи са још једним градом - пријатељем са којим ћемо бити у сталној комуникацији. Радује ме што поред града побратима Нижњег Новгорода, сада успостављамо посебне односе са градом који је такође из Руске Федерације. Сарадњу ћемо реализовати у бројним областима, а посебно у образовању, култури, привреди али и у спорту – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да ће 1. фебруара, на 269. рођендан Новог Сада бити потписан Споразум о сарадњи и са немачким градом Улмом, али и да ће ове године наш град посетити највише делегација из иностранства, што, како је оценио, говори о великом угледу Новог Сада на свим меридијанима.

Градоначелник Орела Василиj Федорович Новиков захвалио се на гостопримству истакавши да му се веома допадају Нови Сад и Србија.

- Нови Сад је леп европски град, и сигуран сам да га таквим чине људи који ту живе. Желим вам да се град развија и надам се одличним односима у будућности. Спремни смо да сарађујемо у комуналној области у култури и спорту, као и да помажемо једни другима у свему – нагласио је Василиj Федорович Новиков.

Циљ потписивања Споразума је и да се пружи што већа подршка повезивању друштвених покрета и организација, непрофитних организација и установа у градовима, као и у размени њихових делегација, али и да се подстакне трговинска размена.

Нови Сад, 31. јануар 2017. године