Čitaj mi

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU GRADA NOVOG SADA I GRADA ORELA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Orela iz Ruske Federacije Vasilij Fedorovič Novikov potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje kojim će biti obezbeđeni uslovi dinamičnog i harmoničnog razvoja u oblasti ekonomske, naučno-tehničke i kulturne saradnje, a u cilju jačanja međuregionalnih veza, neposrednih kontakata organa lokalne samouprave, preduzeća i organizacija ta dva grada.

- Velika je čast što sam na osnovu Odluke Skupštine Grada Novog Sada potpisao Sporazum o saradnji sa još jednim gradom - prijateljem sa kojim ćemo biti u stalnoj komunikaciji. Raduje me što pored grada pobratima Nižnjeg Novgoroda, sada uspostavljamo posebne odnose sa gradom koji je takođe iz Ruske Federacije. Saradnju ćemo realizovati u brojnim oblastima, a posebno u obrazovanju, kulturi, privredi ali i u sportu – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da će 1. februara, na 269. rođendan Novog Sada biti potpisan Sporazum o saradnji i sa nemačkim gradom Ulmom, ali i da će ove godine naš grad posetiti najviše delegacija iz inostranstva, što, kako je ocenio, govori o velikom ugledu Novog Sada na svim meridijanima.

Gradonačelnik Orela Vasilij Fedorovič Novikov zahvalio se na gostoprimstvu istakavši da mu se veoma dopadaju Novi Sad i Srbija.

- Novi Sad je lep evropski grad, i siguran sam da ga takvim čine ljudi koji tu žive. Želim vam da se grad razvija i nadam se odličnim odnosima u budućnosti. Spremni smo da sarađujemo u komunalnoj oblasti u kulturi i sportu, kao i da pomažemo jedni drugima u svemu – naglasio je Vasilij Fedorovič Novikov.

Cilj potpisivanja Sporazuma je i da se pruži što veća podrška povezivanju društvenih pokreta i organizacija, neprofitnih organizacija i ustanova u gradovima, kao i u razmeni njihovih delegacija, ali i da se podstakne trgovinska razmena.

Novi Sad, 31. januar 2017. godine