Читај ми

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Мирослав Весковић потписали су Споразум о сарадњи у вези реализације универзитетске професионалне праксе студената у 2014. години. Основни циљ сарадње је да се што већем броју студената завршних година факултета у Новом Саду омогући да стекну практична знања, вештине и потребно радно искуство за обављање послова, као и оспособљеност за практичну примену стечених теоријских знања у реалном радном окружењу, у градским органима управе и службама, јавним и јавно комуналним предузећима и установама и организацијама чији је оснивач Град.

- Задовољство ми је и част што настављамо успешну сарадњу између Града Новог Сада и Универзитета у Новом Саду. Суштина овог Споразума се огледа у остваривању конкретних резултата за студенте кроз квалитетно стицање практичних вештина и у интересу је свих страна. Увек користимо прилику да у комуникацији са нашим гостима, како привредним, тако и политичким и дипломатским делегацијама, истакнемо чињеницу да је оно највредније што Нови Сад у институционалном смислу има, управо Универзитет. Наш град са правом може да се поноси њиме, како универзитетским професорским кадром, тако и бројним студентима који ће сутра представљати окосницу развоја града, покрајине и наше државе. Надам се да ће студенти стећи корисна знања и праксу кроз рад у јавним предузећима, градским управама и дугим организационим јединицама и непосредно се упознати са начином функцисања локалне самоуправе - рекао је градоначелник Вучевић посебно акцентујући да ће Град са Универзитетом ове године наставити и сарадњу везану за аплицирање ка европским фондовима због изузетно доброг досадашњег искуства и да је захвалан свима који су у досадашње пројекте са Градом уткали своје идеје и стручну подршку.

Ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Мирослав Весковић истакао је да је Споразум важан првенствено за добробит младих људи који завршавају студије и да квалитетна комуникација и сарадња Града и те образовне институције представља пример како се ефикасно утиче на проблем незапослености, јер млади људи имају могућност да покажу своју способност и добију шансу за запослење и пре самог изласка на тржиште рада.

Програм праксе ће бити реализован у периоду од јануара до децембра 2014. године, а професионална пракса коју ће изабрани кандидати обављати траје шест месеци по 18 часова недељно. За успешно обављену професионалну праксу учесницима Програма биће издат сертификат.

Нови Сад, 28. јануар 2014. године