Читај ми

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ГРАДА И СИНДИКАТА

Члан Градског већа Милан Ђукић у функцији овлашћеног лица преговарачког тима Градског већа Новог Сада и председник Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Града Новог Сада Зоран Радосављевић потписали су Споразум око неколико спорних тачака Посебног колективног уговора, као и о продужетку рока за преговарање око преосталих чланова.

- Учинићемо све да у складу са економском политиком коју је зацртала Влада Републике Србије и обавезама које имамо, пронађемо могућа решења за финализацију преговора који су у току. Задовољство ми је што смо ушли у оперативне преговоре после извесног времена и што смо једну фазу договора данас и завршили. Успели смо да дођемо до социјалног дијалога са позитивним исходом. Захваљујем се људима из Синдиката на уважавању и разумевању економске ситуације у којој се налазимо.- изјавио је Милан Ђукић.

Зоран Радосављевић је након потписивања Споразума истакао да је задовољан што је Синдикат наишао на висок ниво разумевања од стране преговарачког тима Града Новог Сада.

- Постигли смо сагласност око половине спорних чланова Посебног колективног уговора и очекујемо да ћемо у будућим разговорима у потпуности превазићи тај проблем. - закључио је Радосављевић.

Нови Сад, 8. октобар 2009. године