Čitaj mi

POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU GRADA I SINDIKATA

 

Član Gradskog veća Milan Đukić u funkciji ovlašćenog lica pregovaračkog tima Gradskog veća Novog Sada i predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Grada Novog Sada Zoran Radosavljević potpisali su Sporazum oko nekoliko spornih tačaka Posebnog kolektivnog ugovora, kao i o produžetku roka za pregovaranje oko preostalih članova.

- Učinićemo sve da u skladu sa ekonomskom politikom koju je zacrtala Vlada Republike Srbije i obavezama koje imamo, pronađemo moguća rešenja za finalizaciju pregovora koji su u toku. Zadovoljstvo mi je što smo ušli u operativne pregovore posle izvesnog vremena i što smo jednu fazu dogovora danas i završili. Uspeli smo da dođemo do socijalnog dijaloga sa pozitivnim ishodom. Zahvaljujem se ljudima iz Sindikata na uvažavanju i razumevanju ekonomske situacije u kojoj se nalazimo.- izjavio je Milan Đukić.

Zoran Radosavljević je nakon potpisivanja Sporazuma istakao da je zadovoljan što je Sindikat naišao na visok nivo razumevanja od strane pregovaračkog tima Grada Novog Sada.

- Postigli smo saglasnost oko polovine spornih članova Posebnog kolektivnog ugovora i očekujemo da ćemo u budućim razgovorima u potpunosti prevazići taj problem. - zaključio je Radosavljević.

Novi Sad, 8. oktobar 2009. godine