Читај ми

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О СAРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директорка Регионалне привредне коморе Јужнобачког управног округа Оливера Симовић потписали су Протокол о сарадњи Града Новог Сада и Привредне коморе Србије, а потписивању је присуствовао и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

- Имајући у виду да је дошло до организационих и статусних промена у оквиру Привредне коморе Србије, у складу са новим законском регулативом, потписујемо овај Протокол који суштински утврђује све оно што је и у ранијем периоду функционисало, а реч је о институционалном ослањању Града на Регионалну привредну комору и обрнуто, у циљу одржавања и унапређења привредног амбијента. Надам се да ћемо наставити успешно да радимо на привлачењу нових инвестиција и на пружању подршке постојећим инвеститорима тј. привредницима који раде у Новом Саду. Град ће наставити да пружа подршку кроз административне и инспекцијске органе, а има и доста простора да се изграде многи други сегменти који су од утицаја на квалитет рада и пословање привредника у Новом Саду и Јужнобачком управном округу. Поред доласка страних, и домаћи привредници су повећавали капацитет својих компанија, запошљавали нове људе, градили нове објекте чиме су наставили инвестициони развој који показује да Нови Сад има снажан економски потенцијал. То се види најочигледније из пуњења буџета преко доприноса на зараде у оном делу који припада локалној самоуправи, а он је већи него прошле године, иако је сразмера учешћа локалне самоуправе мања у односу на републичку власт, као и значајно повећање пореза на промет непокретности, апсолутних права и пореза на имовину. Сви ти сегменти указују на економски напредак који наравно увек може и треба да буде бољи - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директорка Регионалне привредне коморе Јужнобачког управног округа Оливера Симовић, која је потписала Протокол о сарадњи у име Привредне коморе Србије, истакла је да је Протокол ''кровни'' документ на основу којег ће бити спровођене све активности које су планиране у циљу бољег привредног амбијента и бољих услова за пословање на територији Јужнобачког управног округа.

- Намера нам је да унапредимо комуникацију и сарадњу служби које су у надлежности Града, односно оних који дају различите дозволе, одобрења, сагласности и привредних субјеката како би што брже и адекватније одговарали на изазове у свом пословању – закључила је Оливера Симовић.

Нови Сад, 8. децембар 2017. године