Читај ми

ПОСТАВЉЕНЕ ТАБЛЕ ЗА СЛЕПЕ И СЛАБОВИДЕ У ЗАВОДУ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ СТУДЕНАТА

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је постављању информативних табли за слепе и слабовиде у Заводу за здравствену заштиту студената. Две табле, које су постављене на приземљу и на првом спрату Завода, донирао је "Lions Club Neoplanta" са циљем да помогне слепим и слабовидим особама у лакшем сналажењу и кретању кроз ову здравствену установу.

- Град Нови Сад непрестано ради на побољшању положаја особа са инвалидитетом, како би им јавне институције биле приступачније. Надам се да ће "Lions Club Neoplanta" у оквиру ове акције поставити табле у све здравствене установе на територији града и на тај начин допринети, побољшању квалитета живота и доступности здравствене заштите особама са посебним потребама - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

Постављање табли за слепе и слабовиде у Заводу за здравствену заштиту студената је наставак акције организације "Lions Club Neoplanta". У децембру прошле године овакве табле постављене су у Дому здравља на Лиману, а према речима председника ове организације Ранка Антонића, планирано је да буду постављене и у свим јавним установама у Новом Саду.

Директор Завода за здравствену заштиту студената Синиша Симић, се захвалио на донацији, која ће слепим и слабовидим студентима новосадског универзитета омогућити боље сналажење у овој здравственој установи.


Нови Сад, 5. јун 2012. године