Čitaj mi

POSTAVLJENE TABLE ZA SLEPE I SLABOVIDE U ZAVODU ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU STUDENATA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je postavljanju informativnih tabli za slepe i slabovide u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata. Dve table, koje su postavljene na prizemlju i na prvom spratu Zavoda, donirao je "Lions Club Neoplanta" sa ciljem da pomogne slepim i slabovidim osobama u lakšem snalaženju i kretanju kroz ovu zdravstvenu ustanovu.

- Grad Novi Sad neprestano radi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom, kako bi im javne institucije bile pristupačnije. Nadam se da će "Lions Club Neoplanta" u okviru ove akcije postaviti table u sve zdravstvene ustanove na teritoriji grada i na taj način doprineti, poboljšanju kvaliteta života i dostupnosti zdravstvene zaštite osobama sa posebnim potrebama - izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj.

Postavljanje tabli za slepe i slabovide u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata je nastavak akcije organizacije "Lions Club Neoplanta". U decembru prošle godine ovakve table postavljene su u Domu zdravlja na Limanu, a prema rečima predsednika ove organizacije Ranka Antonića, planirano je da budu postavljene i u svim javnim ustanovama u Novom Sadu.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Siniša Simić, se zahvalio na donaciji, koja će slepim i slabovidim studentima novosadskog univerziteta omogućiti bolje snalaženje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


Novi Sad, 5. jun 2012. godine