Читај ми

ПОСЛОВНИ ПОДУХВАТ ФРАНЦУСКЕ ГРУПАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је данас у Градској кући представнике француске групације „Conquest“ како би разговарали о привредној сарадњи. Групација „Conquest“ се састоји од фирми Noremat, Etesia, Husson и Acometis које се баве производњом комуналне опреме, а свака за себе је познати специјалиста у секторима производње. У питању је производња опреме врхунског квалитета за зимско и летње одржавање путева, за одржавање и уређење зелених површина, као и производња урбаног мобилијара и дечијих игралишта.

- Град је прошле године успоставио добру сарадњу са представницима групације „Conquest“ када смо их упознали са потенцијалнима нашег града и начином на који градска администрација може да помогне страним инвеститорима. Уверен сам да ће ово бити успешно реализован посао, а то је још један доказ да ова градска власт води здраву политику према инвестицијама у Новом Саду. Радује ме одлука француских привредника да инвестирају у Нови Сад, и то што су препознали управо наш град као доброг домаћина и партнера – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Председник групације „Conquest“ Патрик Вивес је рекао да та групација тренутно запошљава преко 500 радника, а да њихов укупан велепродајни промет износи преко 100 милиона еура. Он је додао да је циљ њиховог међународног развијања био продаја опреме у државама бивше Југославије, а да сада крећу корак напред тако што ће у Новом Саду отворити своју филијалу.

- У Новом Саду ће се склапати и производити машине групације „Conquest“, а та филија ће гарантовати успешно пословање јер ће се улагати на пост–продајни сервис и поправку опреме код корисника. Након обиласка неколико објеката у Слободној царинској зони одушевљени смо начином на који су нас представници Града дочекали као и њиховом спремношћу да послују и сарађују са нама– рекао је Патрик Вивес.

У центру Новог Сада отворена је канцеларија групације„Conquest“, а у кратком временском периоду планирано је да се запосли 30 радника који ће бити водећи радници ове фирме, а део њих биће обучаван у Француској.

Нови Сад, 25. фебруар 2014. године