Čitaj mi

POSLOVNI PODUHVAT FRANCUSKE GRUPACIJE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući predstavnike francuske grupacije „Conquest“ kako bi razgovarali o privrednoj saradnji. Grupacija „Conquest“ se sastoji od firmi Noremat, Etesia, Husson i Acometis koje se bave proizvodnjom komunalne opreme, a svaka za sebe je poznati specijalista u sektorima proizvodnje. U pitanju je proizvodnja opreme vrhunskog kvaliteta za zimsko i letnje održavanje puteva, za održavanje i uređenje zelenih površina, kao i proizvodnja urbanog mobilijara i dečijih igrališta.

- Grad je prošle godine uspostavio dobru saradnju sa predstavnicima grupacije „Conquest“ kada smo ih upoznali sa potencijalnima našeg grada i načinom na koji gradska administracija može da pomogne stranim investitorima. Uveren sam da će ovo biti uspešno realizovan posao, a to je još jedan dokaz da ova gradska vlast vodi zdravu politiku prema investicijama u Novom Sadu. Raduje me odluka francuskih privrednika da investiraju u Novi Sad, i to što su prepoznali upravo naš grad kao dobrog domaćina i partnera – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik grupacije „Conquest“ Patrik Vives je rekao da ta grupacija trenutno zapošljava preko 500 radnika, a da njihov ukupan veleprodajni promet iznosi preko 100 miliona eura. On je dodao da je cilj njihovog međunarodnog razvijanja bio prodaja opreme u državama bivše Jugoslavije, a da sada kreću korak napred tako što će u Novom Sadu otvoriti svoju filijalu.

- U Novom Sadu će se sklapati i proizvoditi mašine grupacije „Conquest“, a ta filija će garantovati uspešno poslovanje jer će se ulagati na post–prodajni servis i popravku opreme kod korisnika. Nakon obilaska nekoliko objekata u Slobodnoj carinskoj zoni oduševljeni smo načinom na koji su nas predstavnici Grada dočekali kao i njihovom spremnošću da posluju i sarađuju sa nama– rekao je Patrik Vives.

U centru Novog Sada otvorena je kancelarija grupacije„Conquest“, a u kratkom vremenskom periodu planirano je da se zaposli 30 radnika koji će biti vodeći radnici ove firme, a deo njih biće obučavan u Francuskoj.

Novi Sad, 25. februar 2014. godine