Читај ми

ПОСЕТА СПОРТСКО - ЕКОЛОШКОМ КАМПУ "КОШНИЦА ПРИЈАТЕЉСТВА"

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар посетио је у Парку природе "Бегечка јама" спортско - еколошки камп "Кошница пријатељства" који девету годину за редом организује Удружење грађана "Кошница".

- Град Нови Сад подржава пројекте који имају за циљ да деци без родитељског старања и деци са лошим социјалним, односно  економским статусом омогуће учешће у различитим спортским, културним и едукативним програмима. Веома ми је драго што ова деца бораве у природи, друже се и што имају прилику да на квалитетан начин проведу део школског распуста - изјавио је Предраг Свилар.

У кампу борави 65 деце која долазе из хранитељских породица и установа за децу са Косова и Метохије, из СОС "Дечијег села", Свратишта, а по први пут ове године гости кампа су и деца хранитељских породица из Белгије. О њима током седам дана, колико камп траје брину волонтери, стручна лица и васпитачи. У оквиру спортских и креативно - едукативних радионица деца се свакодневно баве активностима као што су пливање, кошарка, одбојка, футбал, фотографисање, израда инструментата и рециклажа, а у сарадњи са Асоцијацијом шефова кувара Србије организују се и радионице о здравој исхрани и кувању. Последњег дана кампа биће организована завршна приредба у оквиру које ће малишани представити вештине које су савладали на кампу.

Нови Сад, 24. јул 2013. године