Čitaj mi

POSETA SPORTSKO - EKOLOŠKOM KAMPU "KOŠNICA PRIJATELjSTVA"

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar posetio je u Parku prirode "Begečka jama" sportsko - ekološki kamp "Košnica prijateljstva" koji devetu godinu za redom organizuje Udruženje građana "Košnica".

- Grad Novi Sad podržava projekte koji imaju za cilj da deci bez roditeljskog staranja i deci sa lošim socijalnim, odnosno  ekonomskim statusom omoguće učešće u različitim sportskim, kulturnim i edukativnim programima. Veoma mi je drago što ova deca borave u prirodi, druže se i što imaju priliku da na kvalitetan način provedu deo školskog raspusta - izjavio je Predrag Svilar.

U kampu boravi 65 dece koja dolaze iz hraniteljskih porodica i ustanova za decu sa Kosova i Metohije, iz SOS "Dečijeg sela", Svratišta, a po prvi put ove godine gosti kampa su i deca hraniteljskih porodica iz Belgije. O njima tokom sedam dana, koliko kamp traje brinu volonteri, stručna lica i vaspitači. U okviru sportskih i kreativno - edukativnih radionica deca se svakodnevno bave aktivnostima kao što su plivanje, košarka, odbojka, futbal, fotografisanje, izrada instrumentata i reciklaža, a u saradnji sa Asocijacijom šefova kuvara Srbije organizuju se i radionice o zdravoj ishrani i kuvanju. Poslednjeg dana kampa biće organizovana završna priredba u okviru koje će mališani predstaviti veštine koje su savladali na kampu.

Novi Sad, 24. jul 2013. godine