Читај ми

ПОСЕТА НОВОСАДСКИМ ПОРОДИЦАМА ПОВОДОМ НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић jе уочи дочека нове 2016. године обишао неколико новосадских породица које живе у тешким материјалним условима.

- Мислим да је новогодишња ноћ прилика да обиђемо и оне којима током године није било лако и који су окружени бројним проблемима у свакодневици. Овде смо да покажемо да постоји солидарност друштва и заједнице за све људе у граду који живе у тешкој економској и материјалној ситуацији, да донекле помогнемо. Дакле, не да замаглимо ситуацију већ да изразимо солидарност и узајамност. Ми смо током ових посета договорилии и неке конкретне ствари у вези са помоћи овим породицама, а наставићемо и даље да радимо на решавању проблема који им отежавају егзистенцију дуги низ година. Вишечлана породица са малом децом коју смо обишли, а која живи на Руменачком путу, већ 10 година живи без електричне енергије и то у Новом Саду. Са директором "Електродистрибуције" Бојаном Атлагићем, који је са мном и сарадницима вечерас у обиласку, су договорени конкретни наредни потези у циљу решавања те ситуације. Обишли смо вечерас још неколико породица које су социјално угрожене, како бисмо мало обрадовали децу пакетићима, а са њиховим родитељима договорили трајно решавање проблема, бар оних чије је решавање њима најнеопходније. Ми не можемо све проблеме да отклонимо и решимо, али пажња и сваки вид помоћи улива наду у боље сутра - рекао је градоначелник и додао да је поносан што је Нови Сад у 2015. години био град топлог срца, пре свега захваљујући хуманим и племенитим Новосађанима.

Након обиласка породице која живи на Руменачком путу, градоначелник се са сарадницима упутитио на још неколико локација у граду, на којима живе социјално угрожени суграђани, са којима је такође провео време и њиховој деци однео новогодишње пакетиће.

Нови Сад, 31. децембар 2015. године