Čitaj mi

POSETA NOVOSADSKIM PORODICAMA POVODOM NOVOGODIŠNjIH PRAZNIKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je uoči dočeka nove 2016. godine obišao nekoliko novosadskih porodica koje žive u teškim materijalnim uslovima.

- Mislim da je novogodišnja noć prilika da obiđemo i one kojima tokom godine nije bilo lako i koji su okruženi brojnim problemima u svakodnevici. Ovde smo da pokažemo da postoji solidarnost društva i zajednice za sve ljude u gradu koji žive u teškoj ekonomskoj i materijalnoj situaciji, da donekle pomognemo. Dakle, ne da zamaglimo situaciju već da izrazimo solidarnost i uzajamnost. Mi smo tokom ovih poseta dogovorilii i neke konkretne stvari u vezi sa pomoći ovim porodicama, a nastavićemo i dalje da radimo na rešavanju problema koji im otežavaju egzistenciju dugi niz godina. Višečlana porodica sa malom decom koju smo obišli, a koja živi na Rumenačkom putu, već 10 godina živi bez električne energije i to u Novom Sadu. Sa direktorom "Elektrodistribucije" Bojanom Atlagićem, koji je sa mnom i saradnicima večeras u obilasku, su dogovoreni konkretni naredni potezi u cilju rešavanja te situacije. Obišli smo večeras još nekoliko porodica koje su socijalno ugrožene, kako bismo malo obradovali decu paketićima, a sa njihovim roditeljima dogovorili trajno rešavanje problema, bar onih čije je rešavanje njima najneophodnije. Mi ne možemo sve probleme da otklonimo i rešimo, ali pažnja i svaki vid pomoći uliva nadu u bolje sutra - rekao je gradonačelnik i dodao da je ponosan što je Novi Sad u 2015. godini bio grad toplog srca, pre svega zahvaljujući humanim i plemenitim Novosađanima.

Nakon obilaska porodice koja živi na Rumenačkom putu, gradonačelnik se sa saradnicima uputitio na još nekoliko lokacija u gradu, na kojima žive socijalno ugroženi sugrađani, sa kojima je takođe proveo vreme i njihovoj deci odneo novogodišnje paketiće.

Novi Sad, 31. decembar 2015. godine