Читај ми

ПОСЕТА МУФТИЈЕ СРБИЈАНСКОГ МУХАМЕДА ЕФ. ЈУСУФСПАХИЋА НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је Муфтију србијанског Мухамеда еф. Јусуфспахића у Свечаној сали Градске куће.

Градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и истакао одличну досадашњу сарадњу и повољну климу која влада између Исламске заједнице и Града Новог Сада. Он је нагласио да је градска власт увек спремна да учествује у решавању проблема припадника свих верских заједница у граду, као и да иницира заједничке активности и пројекте на обострану корист и задовољство.

Муфтија србијански еф. Мухамед Јусуфспахић најавио је скоро преузимање дужности амбасадора Србије у Саудијској Арабији, а у оквиру његове одлазеће посете он је данас посетио Шид, где је са сарадницима присуствао додели 250 оброка које Исламска заједница Србије испоручује избеглицама у прихватном центру у Адашевцима. Након тога Муфтија србијански Јусуфспахић  дошао је у Нови Сад где је након пријема код градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, планирана и посета ректору Универзитета у Новом Саду проф. др. Душану Николићу, Владики Иринеју и председнику Привредне коморе Новог Сада Драгану Лукачу.

Саговорници су се сложили да у мултиетничком и мултикултуралном граду какав је Нови Сад, са много различитих вера, нација и култура, увек треба тежити промовисању мира, љубави, међусобне толеранције како би се омогућио лагодан суживот и уважавање свих верских заједница у граду.

Нови Сад, 26. новембар 2015. године