Čitaj mi

POSETA MUFTIJE SRBIJANSKOG MUHAMEDA EF. JUSUFSPAHIĆA NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je Muftiju srbijanskog Muhameda ef. Jusufspahića u Svečanoj sali Gradske kuće.

Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i istakao odličnu dosadašnju saradnju i povolјnu klimu koja vlada između Islamske zajednice i Grada Novog Sada. On je naglasio da je gradska vlast uvek spremna da učestvuje u rešavanju problema pripadnika svih verskih zajednica u gradu, kao i da inicira zajedničke aktivnosti i projekte na obostranu korist i zadovolјstvo.

Muftija srbijanski ef. Muhamed Jusufspahić najavio je skoro preuzimanje dužnosti ambasadora Srbije u Saudijskoj Arabiji, a u okviru njegove odlazeće posete on je danas posetio Šid, gde je sa saradnicima prisustvao dodeli 250 obroka koje Islamska zajednica Srbije isporučuje izbeglicama u prihvatnom centru u Adaševcima. Nakon toga Muftija srbijanski Jusufspahić  došao je u Novi Sad gde je nakon prijema kod gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, planirana i poseta rektoru Univerziteta u Novom Sadu prof. dr. Dušanu Nikoliću, Vladiki Irineju i predsedniku Privredne komore Novog Sada Draganu Lukaču.

Sagovornici su se složili da u multietničkom i multikulturalnom gradu kakav je Novi Sad, sa mnogo različitih vera, nacija i kultura, uvek treba težiti promovisanju mira, lјubavi, međusobne tolerancije kako bi se omogućio lagodan suživot i uvažavanje svih verskih zajednica u gradu.

Novi Sad, 26. novembar 2015. godine